lördag 7 mars 2009

Midcamp

En snabb vecka har gatt sen vi kom hem fran "midcamp" i Ooty. Ooty ligger i grannprovinsen Tamil Nadu nagra timmar soderut. Vagen gick forst genom sodra Karnataka och nagon slags reservat dar det skulle finnas tigrar. Pa andra sidan vantade branta bergsryggar som bussen skulle ta sig upp for. Nar jag akte bil i alperna tyckte jag att kruvorna ibland kunde se vaghalsiga ut men det var rena autobahn jamfort med vagen upp mot Ooty. Vagen gick foresten bara uppat, det var for trangt och farligt att aka nerat och pa hemvagen fick vi ta en lang omvag pa flera timmar.

Val uppfor berget var landskapet gronare. och barrtrad blev vanligare. Vet inte om det var inbillning men jag tyckte molnen sag annorlunda ut dar. I Mysore brukar dom stracka ut sig till ett sorts dis over hela himlen, i Ooty sag dom mer ut som gamla hederliga vackert-vader moln, mer som hemma. Tempraturerna var ocksa dom mer som hemma. Pa dagarna var det fint och inte sa fruktansvart varmt (men solen tog anda, har en kraftigt markerad strumprand nu). Kvallarna var svala men inne i huset blev det riktigt kallt, filtarna tog snabbt slut.

Under midcampet spenderade vi dagarna med att snacka igenom vad vi gjort hittills, vad vi vill gora innan vi sticker, vad som vart bra och vad som vart daligt. Nar vi inte satt i ring och berattade om vad vi tankte lekte vi olika lekar (larde mig bl.a. Indiska leken "kabburdi", given i sommar) eller bara satt och pratade. Harligt att traffa gruppen under lite lugna forhallanden, vi ses ofta i Mysore pa helgerna men det ar alltid nagot som ska ses eller arenden som ska utrattas.

I Ooty kollade vi ocksa pa ett teplantage och besokte en tefabrik. Fabriken var egentligen mer av ett musem/butik, men det var intressant att fa reda pa hur teet gar fran plantor till butik, vilka villkor arbetarna har osv. Vi tog oss tillbaka till fots promenerandes nerfor dalen och tittade pa landskapet.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ooty

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar